Meer...

Naar het archief

Evenementen

Schrijfles voor linkshandigen > ma 13 aug 2018

afbeelding

Op maandag 13 augustus is het internationale linkshandigendag en worden er in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen speciale schrijflessen gegeven in het schooltje in het buitenmuseum.

Tot de zestiger jaren, de tijd van de kroontjespen, werden linkshandige kinderen gedwongen om met rechts te schrijven. Soms met harde hand en vrijwel altijd met een belabberd handschrift als resultaat. Tegenwoordig weten we beter: ook linkshandigen kunnen vlot en netjes leren schrijven. Dat vereist echter wel een aangepaste techniek, speciale leermethoden én specifieke instructies. Op deze linkshandigendag worden er daarom speciale schrijflessen gegeven voor het schrijven met links.

De schoonschrijflessen vinden plaats om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur en zijn voor deelnemers vanaf 8 jaar. Tijdens deze lessen leer je hoe je met links ‘schoon’ schrijft zonder vlekkende inkt, spetters of beschadigd papier. Gedurende de dag kunnen bezoekers in de schoolbanken aanschuiven, maar vol is vol.

Reserveer voor een schrijfles én krijg gratis entree

Alleen door je van tevoren hier aan te melden, ben je verzekerd van een plekje én ontvang je gratis entree tot het museum op maandag 13 augustus. Print je ticket voor het evenement uit, deze geldt als toegangsbewijs.

Internationale linkshandigendag

Deze dag is in 1976 in het leven geroepen door de Amerikaan Dean R. Campbell, oprichter van de belangenvereniging van linkshandigen. De ongemakken waar linkshandigen dagelijks mee te maken hebben waren de aanleiding. Initiatiefnemer van de dag in Nederland is Sander Reijn. Samen met zijn vrouw Sandrine Mellema runt hij de enige Linkshandigen Winkel op internet van Nederland. Tijdens het zoeken naar artikelen voor linkshandig gebruik stuitte hij op vele mythen en eigenaardigheden, waaronder het bestaan van een dag voor linkshandigen. Wetenschappers weten niet hoe het komt dat iemand linkshandig is. Het ‘hoe’ en het ‘waarom’  van linkshandigheid is een groot mysterie omgeven door vele mythen. Zo zouden linkshandigen korter leven dan rechtshandigen, eerder boos worden, creatiever zijn en intelligenter. www.linkshandigendag.nl

Mede mogelijk gemaakt door: