Meer...

Naar het archief

Evenementen

Taandagen > za 30 jun 2018

Vrijdag 29 en zaterdag 30 juni vinden de Taandagen plaats. Deze dagen varen historische schepen van Urk naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De Stichting Historische Westhaven Urk komt met kotters, jollen en schouwen naar de Marker haven van het museum om zeilen te tanen (prepareren zodat ze niet rotten).
In de haven is te zien hoe zeilen worden getaand en hoe deze op het taanveld worden gedroogd. De in klederdracht gehulde Urkers laten oude tijden herleven in het museum.

Buitenmuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Bestel nu tickets online met korting.