Meer...

Naar het archief

Evenementen

Taxatiedag > zo 1 okt 2017

Zondag 1 oktober organiseert het Zuiderzeemuseum in samenwerking met Becks Art Consultancy en Veilinghuis Onder de Boompjes een taxatiedag voor bezoekers. Nieuwsgierig of dat schilderij, het zilveren bestek van oma of een oud meubelstuk geld waard is? Of ben je gewoon benieuwd naar het verhaal erachter? Kom dan naar het Amsterdamse Huis in het buitenmuseum en laat je voorwerp gratis taxeren door de experts van Veilinghuis Onder de Boompjes. 

Bezoekers mogen op vertoon van een geldig entreebewijs per persoon maximaal drie voorwerpen laten taxeren. De speciaal hiervoor ingerichte zaal van het Amsterdamse huis is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn experts aanwezig met verschillende specialismen, zoals schilderijen, meubels, zilver, juwelen, horloges en porselein.

Taxateurs
Ervaren taxateur Patrick Becks verzorgt samen met veilinghuis Onder de Boompjes uit Leiden deze editie van de taxaties. Patrick Becks en veilinghuis Onder De Boompjes zijn niet meer weg te denken uit de wereld van kunst en antiek. Samen met een jong team van enthousiaste taxateurs en medewerkers leidt veilingmeester Pieter-Gerrit Binkhorst veilinghuis Onder De Boompjes. Onder de hamer komt een grote verscheidenheid aan kunst, antiek en aanverwante zaken. www.onderdeboompjes.nl

Handgemaakt

Het Zuiderzeemuseum houdt ambachten levend en dit seizoen krijgen de ambachten extra aandacht binnen het centrale thema Handgemaakt. Bezoek in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. Ontdek dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds van grote waarde is en steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen paviljoen kun je aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Ontdek hier je creativiteit en ambachtelijke kwaliteiten. Maak het (mee)!

Buitenmuseum

De museumveerboot brengt je over het IJsselmeer naar het buitenmuseum waar je een wandeling door de geschiedenis maakt. Loop over de klinkerstraatjes langs meer dan honderdveertig authentieke huizen, winkels en werkplaatsen, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Help ambachtslieden in de Marker haven bij het breien van de netten, draai een touw in elkaar bij de touwslagerij, help de dienstmeid een handje of ga in gesprek met de Urker ‘bewoners’. Aan de stadsgracht vind je de verkleedkist, waaruit kinderen kleurrijke klederdrachten mogen kiezen en aantrekken. Eet een hapje mee met een huishouden uit 1920 of proef een versgerookt visje bij de rokerij. Een aantal presentaties biedt een moderne interpretatie van traditionele technieken, materialen en thema’s, zoals de Zuiderzeestoel van Richard Hutten in de kapel.