Meer...

Naar het archief

Evenementen

Taxatiedag zo 7 okt 2018

Zondag 7 oktober organiseert het Zuiderzeemuseum in samenwerking met Becks Art Consultancy en Veilinghuis Onder de Boompjes een taxatiedag voor bezoekers. Nieuwsgierig of dat schilderij, het zilveren bestek van oma of een oud meubelstuk geld waard is? Of ben je gewoon benieuwd naar het verhaal erachter? Kom dan naar het Amsterdamse Huis in het buitenmuseum en laat je voorwerp gratis taxeren door de experts van Veilinghuis Onder de Boompjes. 
Bezoekers mogen op vertoon van een geldig entreebewijs per persoon maximaal drie voorwerpen laten taxeren. De speciaal hiervoor ingerichte zaal van het Amsterdamse huis is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn experts aanwezig met verschillende specialismen, zoals schilderijen, meubels, zilver, juwelen, horloges en porselein.

Taxateurs

Ervaren taxateur Patrick Becks verzorgt samen met veilinghuis Onder de Boompjes uit Leiden deze editie van de taxaties. Patrick Becks en veilinghuis Onder De Boompjes zijn niet meer weg te denken uit de wereld van kunst en antiek. Samen met een jong team van enthousiaste taxateurs en medewerkers leidt veilingmeester Pieter-Gerrit Binkhorst veilinghuis Onder De Boompjes. Onder de hamer komt een grote verscheidenheid aan kunst, antiek en aanverwante zaken. www.onderdeboompjes.nl

Buitenmuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Bestel nu tickets online met korting.