Meer...

Naar het archief

Evenementen

Theater Visserslatijn > ma 23 jul 2018

afbeelding

Als onderdeel van de Visserijweken wordt er in de maand juli op maandagmiddagen de theatervoorstelling Visserslatijn gehouden in het Zuiderzeemuseum. Een interactieve straattheater act die gaat over een oude visser die is gestopt met vissen. Verschillende verhalen zoals ‘Geen internet op zee’, ‘Mensenkennis’, ‘Spelletjes onder de olielamp’ en ‘Het roer moet om’ passeren de revue en worden ondersteunt met mentale en visuele magie. In een groots en sfeervol decor vol oude nautische spullen worden alle remmen los gegooid. Niet op het water, want de beste stuurlui staan immers aan wal! 

Op maandag 23 en 30 juli om 12.30, 14.00 en 15.30 uur zijn de voorstellingen te zien. De voorstelling duurt een half uur en vindt plaats op het pleintje aan de stadgracht (bij regen in de kapel). 

Visserijweken

Het Zuiderzeemuseum staat in teken van de Visserijweken. Tijdens de Visserijweken kunnen bezoekers een visserijrondleiding volgen of de theatervoorstelling Visserslatijn bekijken. In de rondleiding stappen bezoekers terug in de tijd en ontdekken hoe het leven van een vissersgezin eruit zag in de tijd van de Zuiderzee. Kinderen kunnen tijdens de Visserijweken tegen een vergoeding aan de slag met creatieve kinderactiviteiten. Zo kunnen ze een onderwaterwereld schilderen, een klompje pimpen of een zeepje maken in de vorm van een vis!  

Gedurende de Visserijweken vinden ook de Taandagen, het Ambachtenweekend en het Maritiem festival plaats in het Zuiderzeemuseum. Ook deze evenementen staan volledig in het teken van de visserij rondom de Zuiderzee. Kortom, een dagje uit is zo gevuld en eigenlijk veel te kort om alles te zien en te beleven.