Meer...

Naar het archief

Evenementen

Waterpret in de meivakantie > zo 6 mei 2012

afbeelding

In de meivakantie biedt het Zuiderzeemuseum allerlei waterpretactiviteiten voor het hele gezin. Van 28 april tot en met 6 mei kunnen bezoekers in het kader van het Jaar van het Water demonstraties bekijken en spelletjes en activiteiten doen. Werp een tros als een echte matroos, luister naar sterke zeemansverhalen en bouw zelf een dijk van klei.

Tijdens deze schoolvakantie kan er door kinderen een zeepje worden gemaakt en een watertegeltje worden beschilderd. Ook mogen kinderen zich verkleden als bewoners van Volendam en Marken rond 1900. Een dagje uit is zo gevuld.

Waterroutes

Bezoekers met kinderen ontvangen bij de kassa een gratis waterpretplattegrond. De kaart toont alle waterroutes en activiteiten: hijs een vismand, leeg de polder en beleef wat er op het kantoor van de dijkgraaf gebeurd. Ook bevat de plattegrond een quiz die de waterkennis van de jongste bezoekers test. Als alle vragen goed worden beantwoord, ontvangen zij een verrassing.

Jaar van het Water

In 2012 duiken bezoekers van het Zuiderzeemuseum in het thema Water. Iedereen kan gebruik maken van drie routes die langs authentieke huisjes, boten, een woonark, ambachten en speciale activiteiten lopen. Help de dijkgraaf droge voeten te houden, ontdek het ruige bestaan van de visser en zie hoe woonarkbewoners leven.