Meer...

Naar het archief

Evenementen

Waterpret in het Hemelvaartweekend > zo 20 mei 2012

afbeelding

Water is onlosmakelijk verbonden met Nederland en is hét centrale onderwerp in het Zuiderzeemuseum in 2012. De dijkgraaf, een Urker visser en de woonarkbewoners vertellen je alles over hun ervaringen met water. Ga ook zelf aan de slag en ontdek de rol van water in Nederland. Vroeger, nu en in de toekomst. Je kunt ter plekke de dijkgraaf helpen door voorzorgsmaatregelen te nemen. Ook kun je via Skype een verbinding maken met de Urker visser op zee. Ontdek hoe het tegenwoordig is om op het water te wonen en hoe het vorige eeuw was om aan een dijk te wonen.

In dit lange weekend is er voor kinderen van alles te doen in het museum. Naast alle ambachtdemonstraties en diverse activiteiten zijn er ook aanvullende knutselmogelijkheden. Er kan bijvoorbeeld een zeepje worden gemaakt, een tegeltje beschilderd en een houten klompje worden gepimpt. Ook vaart er een vissersboot, waarmee een rondvaart op het IJsselmeer gemaakt kan worden.
Bezoekers met kinderen worden getrakteerd op een waterpretplattegrond, die garant staat voor heel veel gezamenlijke familiepret.