Meer...

Naar het archief

Evenementen

Zomeravond in het buitenmuseum > wo 17 aug 2016

afbeelding

Woensdagavond 17 augustus is het buitenmuseum geopend als wandelpark. Tussen 17.00 en 21.00 uur is er theater, muziek en ander vermaak rond het jaarthema Overspoeld.

Zo vertellen Piet Paree en André Visser waterverhalen voor jong en oud in het dijkmagazijn en geven vrijwilligers van het Rode Kruis demonstraties Eerste hulp bij ongelukken (EHBO). Daarnaast kun je met het evacuatiespel testen of je de juiste keuzes maakt als je snel naar de zolder moet vluchten bij een overstroming. En kinderen kunnen aan de slag in het Waterlab of op de foto in een reddingspak.

Verder ben je niet alleen welkom in de watersnoodstraat, maar ook in het filmhuis waar de poëtisch vormgegeven, muzikale documentaire ‘Waterwoestenij’ wordt getoond, die gaat over de overstroming van Waterland in 1916. En tot slot zorgt shantykoor The Lake Singers voor een muzikaal programma in het buitenmuseum om 17.15, 18.45 en 20.15 uur. En krijg je trek? Dan eet je een lekkere snack of maaltijd in restaurant het Amsterdamse huis, café Hindeloopen, de visrokerij of de friettent.

Entree zomeravond: € 7,50 p.p. (vanaf 4 jaar)

Theater

Op het plein aan de stadsgracht sluit theatergroep Karakter de vierde en laatste zomeravond af met de dansvoorstelling ‘Druppels op de dijk’ die gebaseerd is op de watersnoodramp uit 1916. Al dagen waait de wind woest en ruig. De regen slaat met stevige striemen op het grasland. Dan breekt de dijk door…
​‘Druppels op de dijk’ is een krachtige en visuele dansvoorstelling, die het water voelbaar maakt in al haar verschijningsvormen: vloeibaar, zacht, ruig en verwoestend.

De voorstellingen van ‘Druppels op de Dijk’ starten om 18.00 en 20.00 uur en duren 45 minuten.