BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij

Tijdens het Goed Geld Gala van 2018 konden 78 culturele organisaties op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ruim 74,8 miljoen euro verdelen. Vorig jaar was dit nog 66,9 miljoen. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. De opbrengst van de BankGiro Loterij is bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek

Zuiderzeemuseum

Ook het Zuiderzeemuseum wordt gesteund door de BankGiro Loterij. Op het Goed Geld Gala ontving het Zuiderzeemuseum dit jaar een cheque van totaal 779.065 euro. Door deze flinke bijdrage kan het museum aankomend jaar onder andere aantrekkelijke presentaties in het binnen- en buitenmuseum maken, de collectie restaureren en deze in volle glorie tonen aan het publiek.

Directeur Stephan Warnik nam namens het museum de cheque van de BankGiro Loterij in ontvangst. Stephan Warnik: “De steun van de loterij is van groot belang voor het Zuiderzeemuseum. Zo konden we afgelopen jaar de kalkovens en het filmhuis restaureren en wordt nu het schipperscafé Hindeloopen onder handen genomen. Ook de langgekoesterde wens om een nieuw jaarlijks winterevenement te organiseren ging dankzij de loterij in vervulling. De eerste editie van Zuiderzeelicht werd afgelopen kerstvakantie gerealiseerd en was met bijna 10.000 bezoekers een groot succes. Zonder de steun van de BankGiro Loterij was dit niet mogelijk geweest.”

www.bankgiroloterij.nl