Doe mee!

Waterdoepark

In verband met het lage waterpeil van het IJsselmeer is Waterwerken momenteel gesloten. Vanaf 14 juni is het waterdoepark weer open voor jong en oud!

Waterwerken bestaat uit echte eilanden in het water en een plein met een speeleiland! Tegenover de kalkovens, in het buitenmuseum, is een plein met picknicktafels en speeleiland ‘Schokland’. Kleintjes kunnen hier met hengels waterdieren ‘uit de zee’ vissen. De andere drie voormalige Zuiderzee-eilanden Urk, Wieringen en Pampus kun je met een roeibootje bereiken.

Tussen het plein en het water ligt een 50 meter lange watergoot. Met verschillende ‘stroomprofielen’ regel je hier de beweging en stroming van het water. Zo kun je zelf de kracht van water voelen!

Klik hier voor meer foto's.

Met dank aan

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij is Waterwerken op 1 mei 2015 geopend. Annemieke Diekman Landschapsarchitecten en Ontwerpbureau Carve maakten het ontwerp. En de firma’s Oosterhof Holman uit Grijpskerk, Polytechniek uit Hem/Venhuizen en Jora Vision uit Rijnsburg hebben het project uitgevoerd.
 

Fotograaf: Maarten Schets